textilidé.blogg.se

Välkommen till min inspirationsblogg! Jag arbetar som textillärare i åk 3-6, men sysslar även med stickning, virkning och sömnad på min fritid. Jag målar tavlor i akvarell och olja också och har ett stort intresse för färg, vilket jag ofta använder i det textila arbetet.

Namn på symaskiner.

Publicerad 2016-02-27 09:49:40 i Allmänt,

Jag är med på en sida på facebook; Nationellt resurscentrum för slöjdämnet. Där är många bra diskussioner och tips. Ett tips var att döpa symaskinerna i salen. Jag testade det på Råda skola, och det blev en kul grej, eleverna i en 4.a fick komma med förslag, det skulle vara ett förnamn, och skulle inte redan finnas bland eleverna på skolan. Det kom många förslag, bl a på Villas målvakt, Jesper Thimfors.
Det fungerar jättebra, nu kan jag säga; ta inte Åke idag, för han krånglar, eller när vi städar säger jag namnet på symaskinen; Den som har sytt på Selma har inte tagit ur tråden.
Jag arbetar på Lilleskog skola också, och tänker införa det där också. När jag berättade det för eleverna sa en kille i sexan; då tycker jag en ska heta Trassel och en Krångel!:D

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela